Over Corelistic 4mation

Corelistic 4mation is ontstaan door het samenvoegen van de woorden Core en Holistic.

Core is de Engelse benaming voor kern. We willen allemaal graag in verbinding staan met onze eigen core, onze kern, ons diepste “zijn” om te weten wie we echt zijn. Vanuit dat weten kan het pad ingeslagen worden naar zelf- genezing en realisatie. Werkelijk jezelf zijn, naar buiten brengen van wat er aanwezig is, jouw unieke talenten en vaardigheden. En mogelijk het beëindigen van activiteiten die niet verrijkend voor je zijn waarvan je dacht dat ze bij je hoorden.

Holistic (of holistisch in het Nederlands) komt van het Griekse woord holos wat het geheel betekent. Volgens het holisme is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook je gezondheid, of dat nu fysiek, mentaal of energetisch is, het één zal het ander altijd in meer of mindere mate beïnvloeden. Je bent voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor de staat waar je totale gezondheid zich in bevindt. Gelukkig kun je daar zelf veel aan doen, het enige wat je hoeft te leren is hoe je je eigen genezende vermogen dient te activeren. Bewust worden van wat je voelt is daarin de eerste stap.

4mation komt van het engelse woord formation wat vorming betekent.

” Had ook aan het eind moeite om te aarden, vroeg aan mijn begeleider Bas om mij te helpen aarden. Hij steunde mij de gehele reis, ook door mijn verdriet mee te voelen als toeschouwer en door bepaalde ceremoniële handelingen toe te passen op mij om mij soms als ik te lang ergens bleef hangen er mij weer uit te halen. Ik voel mij leeg, gereset, zeer gelukkig, voel mijn energie weer stromen, begrijp alles nu en kan weer lachen en genieten van het leven dankzij deze geweldige ervaring met moeder Ayahuasca!! Uit de grond van mijn hart en met veel respect , Dank ! “

Juan

De opbouw van het Corelistic 4mation logo

Het Corelistic 4mation logo

De basis van het Corelistic 4mation logo wordt gevormd door de kerykeion (Grieks: κηρύκειον) of caduceus (Latijn: afgeleid van het woord caduceator, wat heraut of onderhandelaar betekent). In het oude Griekenland moest de staf een koerier of onderhandelaar ongehinderde doorgang verlenen. In de Griekse mythologie werd de staf door de god Apollo aan Hermes gegeven, als god van de slaap en de dromen kon hij door aanraking met zijn caduceus mensen doen inslapen en wakker laten worden.

Zoals hier in Nederland het esculaap gebruikt wordt als symbool van geneeskunde, zo wordt in de V.S. vaak de caduceus afgebeeld.

In het Corelistic 4mation logo is de oorspronkelijke staf vervangen voor een zwaard wat gezien kan worden als verlengstuk van jezelf waardoor je letterlijk boven jezelf uitstijgt en makkelijker toegang krijgt tot nieuwe gebieden.

Het zwaard is door twee slangen omwonden welke staan voor dualiteit en de vereniging van tegengestelde principes zoals mannelijk vs. vrouwelijk, licht vs. donker, ontspanning vs. spanning, gezondheid vs. ziekte. De slangen staan tevens symbool voor het opstijgen van de kundalini energie vanuit het staartbeen. Kundalini is je levensenergie welke kan gaan stromen als jij je gezondheid in eigen hand gaat nemen en een nieuwe relatie op gaat bouwen met wie jij bent.

De caduceus symboliseert als geheel vrede, bescherming en genezing maar staat ook vooral voor eenheid, die bereikt wordt door de verzoening van de tegendelen.

Onder de handgreep van het zwaard vormen de twee slangen een hart. In onze moderne wereld zijn we terecht gekomen in ons hoofd, onze denkende geest. Daarmee is de verbinding met onze ware aard verbroken. De reis uit je hoofd naar je hart is er één die veel uitdagingen kent maar die nog veel meer op kan leveren.

Betekenis symbolen

De caduceus wordt omgeven door vier symbolen: het levenswiel, de driehoek in de circel, het yinyang symbool en de dromenvanger.

Het Levenswiel in het Corelistic 4mation logo

Het Levenswiel of het Wiel van het Leven is een symbool uit het boeddhisme waarin diverse concepten samenkomen. Het levenswiel begint en eindigt op dezelfde plek, geboorte en sterven liggen naast elkaar. Belangrijk binnen de Boeddhistische visie is dat de mens gezien wordt als resultaat van wat de eigen geest gecreëerd heeft. Zo is het mogelijk om de staat van je gezondheid in eigen hand te nemen en zelf te creëren.

De cirkel en driehoek in het Corelistic 4mation logo

De cirkel is het oersymbool van de schepping en de uitdrukking van de scheppingskracht. Tevens symboliseert het oneindigheid en perfectie. Ook is een cirkel het symbool van het ‘niets’, de leegte, de oneindigheid en van de absolute vrijheid, door niets gebonden. De Driehoek is één van de krachtigste en meest veelzijdige geometrische symbolen. De bovenste punt van de driehoek stelt de eenheid voor, het ene leven waaruit een dualiteit van geest en materie (lichaam) te voorschijn komt, de bron van alles. Deze dualiteit wordt door de twee opstaande zijden van de driehoek uitgedrukt. De totale driehoek symboliseert goddelijkheid, vuur, leven, het hart, opstijging, voorspoed, harmonie en koningschap.

Het Yinyang symbool in het Corelistic 4mation logo

Het yinyang symbool in het Corelistic 4mation belichaamt het bestaan van tegengestelde krachten naast elkaar gevangen in een cirkel. Een schijnbare tegenstelling in perfecte harmonie met zich zelf en als geheel. Continu op zoek naar balans wat echter nooit als stabiele situatie stand zal houden. Alles in het leven is onderhevig aan verandering. Dit betekent dat transformatie mogelijk is, dat we in staat zijn om iets wat ervaren wordt als donker of zwart te veranderen in licht.

Een dromenvanger is een traditioneel object, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg (Anishinaabeg), een indianenvolk uit Noord-Amerika. Tijdens de nacht worden door de dromenvanger de slechte dromen en visioenen gevangen in het web tot de eerste zonnestralen zich laten zien. Volgens de aloude sagen zijn ze niet in staat om te overleven in daglicht. Goede dromen vinden ongehinderd hun doorgang naar het centrum van de dromenvanger en glijden vervolgens via de veren naar de dromer / reiziger. Op deze wijze wordt de dromer gezegend met plezierige dromen, geluk en harmonie.