Over Bas

Over Bas

Mijn naam is Bas, geboren in 1965 en sinds 2003 woonachtig in Nieuwegein. Als rode draad door mijn leven is de altijd aanwezige behoefte om me verder te ontwikkelen. Om steeds maar weer een betere versie van mezelf te worden om op die manier de kwaliteit van leven continu te verbeteren.
Door op een effectieve manier mijn lichaam en geest te cultiveren leerde ik dat alles begint met bewustwording. Na de bewustwording kon ik keuzes maken hoe en welk deel van mezelf aandacht nodig had.

In 2006 gaf mijn lichaam signalen af die ik niet eerder was tegen gekomen. Ik wist niet goed wat te doen. Had ik dat maar wel geweten! Dan had ik mezelf kunnen behoeden voor een pijnlijke periode waarin ik mezelf niet meer herkende. Mijn emoties zochten wanhopig een uitweg en schreeuwden om gezien en gehoord te worden. Desalniettemin bleef ik zitten met de vraag waarom dit gebeurde, een alternatieve methode om mezelf te onderzoeken was noodzakelijk.

Medicijnplanten

Ik volgde in de loop der jaren tal van cursussen en workshops op het gebied meditatie, tai chi, sjamanisme, lichaams- en ademwerk. Het moest echter zo zijn dat ik wederom terecht kwam bij ayahuasca. Ik had al eens eerder ayahuasca gedronken rond 1996. Ik wilde ervaren hoe dat was. Achteraf bleek ik er nog niet aan toe te zijn en bleek mijn motivatie niet de juiste te zijn. Ditmaal was mijn mindset totaal anders. Ik was in staat me onvoorwaardelijk over te geven aan de strenge lessen van het medicijn. Niet in de laatste plaats vanwege de deskundige begeleiding. Dit zorgde er voor dat ik me volkomen veilig voelde om aan te kijken wat er aangekeken diende te worden.

De veiligheid bleek een keerpunt te zijn in mijn leven, ik had gevonden waarnaar ik lange tijd op zoek was geweest. Vanaf dat moment richtte ik me tot de medicijnplanten als ik heling nodig had. Ik leerde mijn eigen proces te kunnen dragen. Vervolgens ben ik de verschillende planten en settings gaan onderzoeken zowel op therapeutische als sjamanistische leest. Een avontuurlijke tocht die me voerde naar de diepste lagen van mezelf. Dit werd ondersteund met technieken en processen zonder gebruik te maken van bewustzijn veranderende planten.

En nu verder

Deze tocht gaat nog immer voort, een reis zonder doel of bestemming die me blijft vervullen met dankbaarheid en passie. Ik zie het als mijn missie om de gift van de medicijnplanten op een verantwoorde en veilige manier door te geven. Om die reden ligt mijn focus op individuele begeleiding. Hierin kan ik al mijn opgedane ervaring kwijt om de reiziger precies te voorzien van wat nodig is om heling te kunnen ontvangen.

In verbinding,

Bas