San Pedro Huachuma

San Pedro of ook wel Huachuma genaamd, is een cactus die van origine groeit in de Andes van Zuid Amerika. Deze cactus bevat mescaline wat een bewustzijns veranderend effect heeft en wordt al duizenden jaren gebruikt bij ceremonies en rituelen. Het gebruik van San Pedro Huachuma cactus is volkomen veilig. De cactus mag niet gecombineerd wordt met andere psycho actieve stoffen en/of medicijnen. Waar ayahuasca je verbind met de kosmos zal de cactus je verbinden met de aarde.

Effect

San Pedro Huachuma wordt doorgaans ervaren als relatief zacht. Je wordt meestal niet tegen je wil meegenomen naar bewustzijnstoestanden waar je niet wilt zijn. De plant vraagt enige effort van de reiziger, je bent als het ware de regisseur van je eigen reis. Als je wilt kun je nog steeds transformerende bewustzijnstoestanden binnen gaan om van daaruit je Zelf te helen. Omdat je hartchakra geactiveerd wordt, is het mogelijk om dit vanuit zachtheid en met liefde te doen. De cactus helpt om de eigen energie te zuiveren en je chakra’s uit te lijnen. San Pedro Huachuma heeft een sterke meditatieve kwaliteit. Het stopt de gedachtestroom en brengt je terug in het hier en nu. Hierdoor kom je meer in harmonie met jezelf.

Eigenschappen

San Pedro Huachuma wordt gezien als een mannelijke plant. Het kan praktische problemen in een ander licht plaatsen waar dan vaak een simpele oplossing uit voort komt. Worstel je met aardse zaken in je leven waar je voor je gevoel geen grip op krijgt? Dan heb je aan de cactus een krachtige bondgenoot.

Voor nog meer individuele afstemming is het mogelijk om de ervaring te versterken door lichaamswerk of soundwork toe te voegen tijdens de reis. Diepere lagen van het lichaam zijn nu toegankelijk voor aanraking en trillingen.

Na het innemen van het medicijn duurt het vaak wel twee uur voordat de spirit van de plant zich manifesteert. Je zult dan urenlang op een plateau van veranderd bewustzijn verblijven. Om dan weer heel langzaam te landen, de totale tijdsduur ligt rond de 12 tot 14 uur. San Pedro Huachuma vereist geen specifiek dieet als voorbereiding zo lang je maag maar leeg is op het moment van inname.

Het zelf uitgevoerd zorgvuldige bereidingsproces kan wel 24 uur in beslag kan nemen. Er blijft uiteindelijik juice over wat gereed is voor consumptie. Het voordeel is van deze methode is dat alle vezels verwijderd zijn. Hierdoor wordt het medicijn makkelijker opgenomen en lichamelijke onprettige sensaties worden beperkt.

Huachuma coach

NIEUW: San Pedro Huachuma coaching – Doordat je met San Pedro nog steeds goed in staat bent je denken en je lijf te controleren, is San Pedro Huachuma coaching wellicht iets voor jou. Als je niet weet welke richting je op wilt in het leven. Als je dit wel weet maar problemen hebt hoe dit in de wereld te zetten. Of als je met een andere blik wilt kijken naar datgene wat jou tegenhoudt om helemaal je-Zelf te zijn. Klik hier.