Psilocybine individueel

psilocybine individueel

Psilocybine houdende paddenstoelen en truffels staan de laatste tijd veel in de belangstelling. Onderzoek heeft aangetoond dat ze met name effectief zijn bij het behandelen van depressieve klachten. Gelukkig is er steeds meer openheid aan het komen In de V.S. heeft de Food and Drug Administration toestemming gegeven voor klinisch onderzoek. Er worden in een aantal Engelse ziekenhuizen patiënten behandeld met paddenstoelen. Tijdens de psilocybine individueel krijg je een volledige dosis. Echter, ze kunnen ook ingezet worden bij microdosing. Dit houdt globaal in dat gedurende een periode van twee maanden, elke 3 dagen een dosis ingenomen wordt die onder de drempel van waarneming blijft, zeg maar 10% van een volledige dosis. Ook in Nederland zijn er meerdere universiteiten die dit fenomeen onderzoeken met zeer hoopvolle resultaten. In het algemeen richten de diverse onderzoeken zich o.a. op geestelijke gezondheid zoals depressiviteit. Maar ook angststoornissen, toename in creativiteit en probleem oplossend denkgedrag.

Een psilocybine individueel kan mentaal net zo intens zijn als ayahuasca. De fysieke beleving is een stuk milder wat maakt dat truffels toegankelijker zijn. Naast de vrouwelijke energie van ayahuasca, de mannelijke kwaliteiten van de San Pedro cactus worden paddenstoelen en truffels vaak liefkozend El Nino’s (de kinderen) genoemd. Dit vanwege de speelse component die nog wel eens langdurige lachkicks kan oproepen. Dit neemt niet weg dat een grondige voorbereiding belangrijk is net als een weloverwogen intentie, de reden waarom je een reis wilt maken. De speelsheid beperkt zich doorgaans niet uitsluitend tot aangename gevoelens. Schaduw kanten in ieder van onszelf willen net zo goed in het licht gezet worden. Door deze weg te drukken zullen ze op een onbewust niveau dusdanig uitgroeien dat ze op een zeker moment niet langer genegeerd kunnen worden met alle negatieve gevolgen die daaraan vast zitten.

Microdosing

Eigen ervaring heeft geleerd dat microdosing een aantal weken na een reis met een volledige dosis erg effectief kan zijn als onderhoudsdosis. Op diverse sites kun je uitgebreide informatie over microdosing vinden. De problematiek die aangepakt kan worden met truffels is meestal al lange tijd in het leven van de reiziger. Daarom kiest deze vaker om een traject te volgen in plaats van één op zich zelf staande reis. Corelistic 4mation wil je daar graag in bijstaan en begeleiden.