San Pedro

San Pedro of ook wel Huachuma genaamd, is een cactus die van origine groeit in de Andes van Zuid Amerika. Deze cactus bevat mescaline wat een bewustzijnsveranderend effect heeft en wordt al duizenden jaren gebruikt bij ceremonies en rituelen. Het gebruik van San Pedro cactus is volkomen veilig zo lang het niet gecombineerd wordt met andere psycho actieve stoffen en/of medicijnen. Waar ayahuasca je verbind met de kosmos zal de cactus je verbinden met de aarde.

San Pedro wordt doorgaans ervaren als relatief zacht, je wordt meestal niet tegen je wil meegenomen naar bewustzijnstoestanden waar je niet wilt zijn. De plant vraagt enige effort van de reiziger, je bent als het ware de regisseur van je eigen reis. Als je wilt kun je nog steeds transformerende lewustzijnstoestanden binnen gaan om van daaruit je Zelf te helen. Omdat je hartchakra geactiveerd wordt, is het mogelijk om dit vanuit zachtheid en met liefde te doen. De cactus helpt om de eigen energie te zuiveren en je chakra’s uit te lijnen. San Pedro heeft een sterke meditatieve kwaliteit, het stopt de gedachtestroom en brengt je terug in het hier en nu zodat je meer in harmonie komt met jezelf.

San Pedro wordt gezien als een mannelijke plant, kan praktische problemen in een ander licht plaatsen waar dan vaak een simpele oplossing uit voort komt. Worstel je met aardse zaken in je leven waar je voor je gevoel geen grip op krijgt dan heb je aan de cactus een krachtige bondgenoot.

Voor nog meer individuele afstemming is het mogelijk om de ervaring te versterken door lichaamswerk of soundwork toe te voegen tijdens de reis. Diepere lagen van het lichaam zijn nu toegankelijk voor aanraking en trillingen.

Na het innemen van het medicijn duurt het vaak wel twee uur voordat de spirit van de plant zich manifesteert. Je zult dan urenlang op een plateau van veranderd bewustzijn verblijven om dan weer heel langzaam te landen, de totale tijdsduur ligt rond de 12 tot 14 uur. San Pedro vereist geen specifiek dieet als voorbereiding zo lang je maag maar leeg is op het moment van inname.

Na een zelf uitgevoerd zorgvuldig bereidingproces wat wel 12 uur in beslag kan nemen, blijft er San Pedro juice over wat gereed is voor consumptie. Het voordeel is van deze methode is dat alle vezels verwijderd zijn waardoor het medicijn makkelijker opgenomen wordt en lichamelijke onprettige sensaties beperkt worden